Ontwikkelingscentrum Makeni Zambia

De St. Vrienden van Makeni zet zich in voor het ontwikkelingscentrum Makeni in Lusaka, Zambia. Dit centrum is opgericht in 1971 door een Nederlander. Het centrum geeft de mensen een perspectief o.a. via onderwijs, vakopleidingen en huisvesting in agrarische gebieden. Wij ondersteunen hen waar dat mogelijk is.

Reis verslagen

11 april, 2017

Mijn hart ligt bij de kinderen, dat maakt dat ik ieder jaar opnieuw de kinderen wil bezoeken. Het is alleen jammer dat kleine kinderen groot worden, zelfs op Makeni.

13 maart, 2017

Wateringse Veld College geeft weer royaal aan Makeni (Zambia)

Ruim vijfhonderd leerlingen van het Wateringse Veld College hebben een bedrag van €5.740 bij elkaar gebracht voor een school in Zambia. Al ruim tien jaar hebben we een samenwerking met deze school en via diverse acties geld ingezameld onder de slogan: ‘Een school voor een school’ .

25 juli, 2016

In Januari ging ik opnieuw naar Makeni. Natuurlijk werd ik van het vliegveld opgehaald, dat is altijd erg leuk. Zoals iedere keer fijn om iedereen weer te zien.   Een klein feestje.

Ook de aankomst bij Makeni is erg hartelijk en gastvrij. Wel miste ik een aantal mensen die door de reorganisatie waren ontslagen Ik hoop de ze weer werk hebben gevonden.

18 mei, 2015
story image

2015 weer naar MEC.

Kerst, Griet, Jan en Yvonne

De vorige keer gingen we 4 weken, nu  besloten we 5 weken te gaan. Via Nairobi vlogen we naar Lusaka. Het is al half twaalf en erg donker als we aankomen.

1 februari, 2014

De eerste dagen hebben we verkend, overleg gehad en geïnventariseerd wat ieder  van ons kon doen om ons nuttig te maken. Daarna gingen we aan het werk.

1 februari, 2014

Het was goed dat we er voor een lange periode waren, dit echt gaf ons de tijd om de organisatie en haar mensen goed te leren kennen.

8 februari, 2013

Joke heeft dit jaar Makeni voor de derde keer bezocht.
Haar specialiteit is naailes geven.

7 augustus, 2012

We zullen onze tijd hier maar vooral de mensen nooit vergeten! Het was geweldig!!

Een praatje, een lach en een handklap, welkom in Zambia.

14 juni, 2012

Twee techneuten in Zambia  Je moet het meemaken om deze chaos te kunnen geloven.

24 mei, 2012

Studenten Hanze Hogeschool Groningen in Makeni We blijven ons verbazen over hoe aardig en gastvrij de mensen zijn.

Contact

Vrienden van Makeni

Van Beverningkstraat, 136

2582 VL, Den Haag

Tel: 070 355 714 3

Rekening: 

NL02 ABNA 0501 9159 66

ANBI geregistreerd

> Meer informatie

Donateurs Makeni Ecumenical Centre Zambia