Hanze Hogeschool Groningen in Makeni

Studenten Hanze Hogeschool Groningen in Makeni We blijven ons verbazen over hoe aardig en gastvrij de mensen zijn.

Wij, Klaske van der Veen, Annemieke van de Riet en Jeff Schaafsma, studenten aan de Hanze Hogeschool te Groningen, vormen een ontwikkelingsprojectgroep NFM (New Friends of Makeni) voor de minor International Aid and Development. Hier zijn wij in februari mee van start gegaan en zullen 23 april aanstaande voor 8 weken ontwikkelingshulp bieden in Zambia! In Zambia zullen we ons vlakbij de hoofdstad Lusaka bezighouden op verschillende gebieden in Makeni.

Hello!! Muli Bwanji! (Hoe gaat het?)

Het is hier echt supermooi en de mensen zijn superaardig. Dit is de eerste keer dat ik een beetje goed internet tot mijn beschikking heb. Ik zit nu in een internetcafe called Micolink at Arcades shopping centre.
We hebben al van alles beleefd en blijven ons verbazen over hoe aardig en gastvrij de mensen zijn. Ook hebben we veel armoede gezien wat wel confronterend maar wel leerzaam is. Dus we zullen vanaf nu zo nu en dan in dit cafe een mailtje sturen als dat mogelijk is.
Volgende week dinsdag gaan we voor een week naar Mwomboshi, een klein dorpje in de bushbush. Hier zullen we per persoon leven met een familie in een afrikaanse hut en zullen we basic leven. Erg veel zin in!