Auntie Joke voorjaar 2016

In Januari ging ik opnieuw naar Makeni. Natuurlijk werd ik van het vliegveld opgehaald, dat is altijd erg leuk. Zoals iedere keer fijn om iedereen weer te zien.   Een klein feestje.

Ook de aankomst bij Makeni is erg hartelijk en gastvrij. Wel miste ik een aantal mensen die door de reorganisatie waren ontslagen Ik hoop de ze weer werk hebben gevonden.


Er waren voor mij aan aantal (5) nieuwe jonge kinderen. Wat een schatjes en ze zijn zo mooi en leuk. De namen onthouden is best lastig maar we waren erg snel aan elkaar gewend. De kinderen vinden het heerlijk als ik er ben. Ze weten heel goed dat ik er voor hen ben. We hebben veel spelletjes gedaan  en gewandeld. Dan zijn ze exstra blij omdat ze een uurtje van het terrein af zijn. De kinderen hebben dan erg veel plezier met elkaar, heerlijk om te zien en te beleven.

Als ik boodschapen moest doen nam ik er wel eens een paar kinderen mee. Met de bus is al een feest voor ze, ze mogen dan  een poosje door het winkelcentrum wandelen en dan nog een ijsje. De dag is dan geslaagd 

    

Met Wenda en haar zoon heb ik een paar prachtige ritten gemaakt, Wat een schitterend land, overweldigend, wat een natuur, te mooi om uit te leggen. Ik ben erg dankbaar dat ik dit mocht meemaken.

Zoals ieder jaar heb ik gewerkt door al het naaiwerk te gaan doen. Het kijkt wel of ze op mij gewacht hebben!!  De kapotte kleding moest gerepareerd worden en ook nieuwe kleding gemaakt.De kinderen hebben tasjes gemaakt met de hand , ze waren erg trots en blij. Het was Jammer dat er te weinig regen is gevallen. We zatten  daardoor dagen zonder water en stroom en zonder elektriciteit kun je nu eenmaal niet naaien. De stroom uitval is een groot probleem In Zambia.